Omgeving

Omgeving

ALEXAN ligt heel centraal, in het hartje van de Var in het departement Provence-Côte-d'Azur. Je geniet er van het rustige leven, de schitterende natuur, de gemoedelijke Provençaalse dorpjes, de wijn en het lekkere eten. Ook de sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen: fietsen, kanovaren, paardrijden, tennis, carting : het kan allemaal in de buurt. Wie een 'tour' wil maken, zoals de fransen zeggen, is zo aan het strand van de Middellandse Zee of neemt de boot naar de eilandjes voor de kust.

 

ALEXAN is een aanrader voor wie vakantie neemt in het voorjaar. De provence staat in bloei, de zon staat al hoog en de dagen worden langer en de Côte d'Azur maakt zich klaar voor het komende seizoen. op een half uurtje rijden bereik je al St.-Tropez. Ook Cannes, Nice, Grasse zijn een bezoekje meer dan waard !

 

In het najaar, tijdens de druivenpluk en het jachtseizoen is de streek zeker te pruimen. Overdag geniet je nog van een aangenaam zonnetje, terwijl je 's avonds gezellig bij het haardvuur kan zitten. Tijdens deze periode passen ook de restaurants hun menukaarten aan, waardoor het culinair ook genieten is. Wat later, vanaf midden-november, worden de steden gehuld in prachtige kerstverlichting en bezaaid met gezellige kerstmarktjes. Zo zijn vooral de steden Aix-en Provence, Avignon en Monaco zeker de moeite waard!