Omgeving & activiteiten

Door zijn ligging in het hart van de “groene provence” is Villa Alexan de ideale uitvalsbasis om zowel de kustlijn als het groene achterland met aantrekkelijke hooggelegen dorpjes te ontdekken.

De Var staat gekend voor de vele uren zonneschijn en een aangenaam klimaat het hele jaar door. Daarnaast heeft ze een uitzonderlijke kust: 432km stranden van fijn zand, rotskapen en wilde baaien. De Var heeft zoveel te bieden dat niet alleen de sportievelingen en de genieters maar ook de amateurs van natuur en Provençaalse dorpen hier graag vertoeven.

Cultuur & ontdekking

Kuier rond in de gezellige dorpen en steden zoals Cotignac, Le Val, Aix-en-Provence, Entrecasteaux, La Celle, Rocbaron ... Ontdek de rijke geschiedenis van de provence en bezichtig de vele abdijen en kastelen.

In zuidelijke richting ligt de Côte d’Azur binnen handbereik met zijn mondaine badplaatsen en kustplaatsjes zoals Cassis, Le Lavandou, Saint-Tropez, Marseille, Fréjus, Eze, Nice, Cannes, Monaco ...

Je kan een boottocht maken van Toulon naar Les Sablettes met de openbare busboot van Réseau Mistral, of naar de goudeilanden - Les Porquerolles.

Gastronomie

Koop streekproducten op de plaatselijke Provençaalse markten in Brignoles (op zaterdag), Saint-Maximinin (op woensdag) of Cotignac (op dinsdag).

Bezoek belangrijke wijnkastelen en -domeinen om er te proeven van de tongstrelende wijnen AOC Côtes de Provence en Coteaux Varois.

In de talrijke restaurants rondom Brignoles kan je genieten van de culinaire rijkdom die de streek te bieden heeft en lokale specialiteiten gemaakt met vakmanschap.

Een paar suggesties:
Abbye de la celle: sterrenrestaurant
Château de Berne: wijnhuis en restaurants
Restaurant le Crémaillère
Wijnhuis La Lieue

Sportieve activiteiten

Er is een enorme keuze aan sportieven en recreatieve activiteiten in de buurt:
- Meer dan 800km wandelpaden in bossen, bergen en langs de kust. Le sentier du Littoral laat je de mooiste plekjes van de Var en Côte d’Azur ontdekken.
- Mountainbiken en fietsen kan in de Var volop. Een fietsroute vanuit Brignoles is “La route de la bauxite” andere topper is Le parcours cyclable du littoral.
- Golf : Barbaroux en Golf de la Sainte Baume. Beide 18 holes.
- Strand en watersporten : Geniet van een stranddag in L’Ayguade of la Favière of ga windsurfen in L’Almarre of kitesurfen in Saint Aygulf.Tal van andere watersporten zoals stand up paddle, catamaran, jetskiën en duiken & snorkelen kan je uitoefenen in de baai van Agay. Voor een verfrissende duik kan je ook terecht in het meer van Sainte Croix.
- Canyoning Verdon: Ontdek de prachtige canyons van de Verdon.
- Kajakken op de Argens.
- Karting in Brignoles.
- De prachtige landschappen zijn perfect voor paardrijden.
Voor meer informatie: var.fr, la-provence-verte.net, provenceweb.fr ofwel het Office de Tourisme in Brignoles, Carrefour de l'Europe.

Kano Var
wandelen Var
Golf Var